Περιηγηθείτε στην ιστορία και τη μυθολογία της πλούσιας Αργολίδας. Μέρη γνωστά από τα ομηρικά έπη (Οδύσσεια και Ιλιάδα) θα ξαναζωντανέψουν παρέα με τον ξεναγό σας.

 

Πρώτη επίσκεψη το Ιερό του Ασκληπιού. Πασίγνωστο για το θέατρο του με τη μοναδική ακουστική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε μια μικρή κοιλάδα της Αργολίδας αναπτύχθηκε το ιερό του Ασκληπιού, του θεού-ιατρού της αρχαιότητας, αρχικά ως το κύριο ιερό της πόλης της Επιδαύρου και μετέπειτα ως το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου.

Μοναδικό για την αξιοθαύμαστη προσαρμογή του στο χώρο, την εξαίσια αρμονία των αναλογιών του και την απαράμιλλη ακουστική του, το θέατρο της Επιδαύρου αποτελεί το τελειότερο και διασημότερο παράδειγμα αρχαίου ελληνικού θεάτρου και δικαίως συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας.

 

Επόμενη στάση: Μυκήνες. Ο Τάφος του Αγαμέμνωνα, η Πύλη των Λεόντων, οι ταφικοί βασιλικοί περίβολοι Α και Β, ο θησαυρός του Ατρέα (θολωτός τάφος) και όχι μόνο!

Από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτισμένη πάνω σ’ ένα βραχώδη λόφο, που τον αγκαλιάζει η απότομη κοίτη ενός χειμάρρου, στη σκιά των ψηλότερων κορυφών του όρους Εύβοια, η προϊστορική Ακρόπολη των Μυκηνών προκαλεί δέος στον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα την αντικρίσει.

Ο λόφος κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή, αλλά κατά την ύστερη εποχή του χαλκού ο οικισμός των Μυκηνών γνωρίζει μεγάλη ακμή (1350-1200 π.Χ.), δίνοντας το όνομά του σ’ έναν πολιτισμό που άνθησε σε όλο τον ελληνικό χώρο.

Οι Μυκήνες είναι το λίκνο του μυκηναϊκού πολιτισμού. Τα επιβλητικά της τείχη, φτιαγμένα από υπερμεγέθους ογκόλιθους, σώζονται σε εξαιρετική κατάσταση. Σε κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο υπάρχει στοιχειώδης τουριστική υποδομή, αν και οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στις Μυκήνες έχοντας ως βάση τους το Ναύπλιο.

 

 

 

Στη συνέχεια, μεσημεριανό στις Μυκήνες προτού συνεχίσουμε για το Ναύπλιο.

 

Ναύπλιο: πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μετά το 1821, η πόλη των ερωτευμένων. 

Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στη κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Ο πυρήνας της παλιάς πόλης απλώνεται πίσω από τις ακτές Μπουμπουλίνας και Μιαούλη, που είναι γεμάτες cafe-bars και ταβέρνες με υπέροχη θέα απέναντι στο Μπούρτζι, το μικρό ξερονήσι με το ομώνυμο ενετικό φρούριο. Τα παραδοσιακά ταβερνεία καταλαμβάνουν όλο το μήκος της οδού Σταϊκοπούλου (παράλληλη στη Β. Κωνσταντίνου), στο τέρμα της οποίας βρίσκεται το Μουσείο Κομπολογιού. Τα σοκάκια γύρω από αυτόν το δρόμο προσφέρονται για να… χαθείς: είναι γεμάτα τουρκικές κρήνες και χαμάμ –ενθύμια της τουρκικής κυριαρχίας– και ιστορικές εκκλησίες.